Sfaturi, Tricuri Si Secrete Despre Windows 7 Part VI

 Sfaturi, Tricuri Si Secrete Despre Windows 7 Part VI

   Trucuri prin care aranjam spatiul de lucru asa cum doriti, sfaturi pentru rezolvarile anumitor probleme sau moduri de a stoarce performanta de la Windows 7, in acest articol veti afla lucruri care v-ar putea ajuta. Vom continua articolul Sfaturi, Tricuri Si Secrete Despre Windows 7 part V:

51. Personalizati Sistemul Restore

   Sunt foarte putine lucruri pe care le puteti face sa configurati sistemul Restore in Vista, dar Windows 7 imbunatateste situatia adaugand cateva optiuni de configurare folositoare.
   Faceti clic dreapta pe MyComputer si selectati Proprieties > System Protection > Configure si setati Max Usage la o marime care se potriveste nevoilor voastre (mai mare sa aiba mai multe puncte de restaurare, mai mica pentru a economisi spatiu pe disc).

   Si daca nu aveti nevoie de System Restore pentru a salva setarile Windows atunci alegeti optiunea „Only restore previous versions of files”. Windows 7 nu va faca backup registrelor, ceea ce inseamna ca veti avea mai multe puncte de restaurare si backup-uri ale fisierelor in spatiul disponibil de pe disc. System Restore nu va putea face sa functioneze un PC unbootabil, deci utilizati acest truc pe propriul risc.

52. Ruleaza ca

   Tineti apasata tasta Shift, faceti clic dreapta pe orice shortcut al unui program si veti vedea o optiune de a rula programul ca un alt utilizator, acest lucru fiind la indemana daca sunteti conectat la contul limitat al copiilor si este nevoie sa rulati ceva ca administrator. Acest lucru nu este o caracteristica noua – Windows XP a avut optiunea Run As care facea acelasi lucru – dar Microsoft a scos aceasta caracteristica din Vista.

53. Confidentialitatea cautarilor

   In mod implicit Windows 7 isi va aminti cautarile din PC si va afisa cele mai recente exemple atunci cand cautati ceva in Windows Explorer. Daca impartiti un PC cu alt utilizator si nu vreti ca toata lumea sa vada cautarile voastre, lansati gpedit.msc, mergeti la User Configuration> Administrative Templates> Windows Components> Windows Explorer, faceti dublu clic pe „Turn off recent search entries…” si faceti clic pe Enabled> OK.

54. Modificati volumul PC-ului

   In mod implicit Windows 7 va reduce automat volumul sunetelor ori de cate ori detecteaza ca efectuati sau primiti un apel prin intermediul PC-ului. Daca acest lucru se dovedeste enervant (sau poate doriti sa dezactivati alte sunete cu totul), atunci puteti schimba cu usurinta setarile. Doar faceti clic dreapta pe pictograma difuzor din bara de activitati, selectati Sounds> Communications, si setati ceea ce doriti sa faceti.

55.Rearanjati bara

   Cu Windows 7 vom vedea in cele din urma iconanele comportandu-se intr-un mod similar cu orice altceva de pe bara de activitati. Deci, daca doriti sa le rearanjati, doar mutati-le si fixati-le în ordinea in care doriti. Aveti posibilitatea sa mutati chiar si iconite importante în afara barii, puneti-le pe desktop, sau de pe desktop pe bara atunci când nu mai aveti nevoie de ele.

56.Prelungiti durata de viata a bateriei

   Windows 7 include noi optiuni de putere, care vor contribui la imbunatatirea vietii bateriei laptopului sau a oricarui dispozitiv mobil. Pentru a le vedea, faceti clic pe Start, tastati Power Options si faceti clic pe link-ul Power Options, apoi faceti clic pe Change Plan Settings pentru a vedea planul vostru actual si selectati Change Advanced Settings.Extindeti Multimedia Settings, de exemplu, si veti vedea un noua setare „video” care poate fi setata pentru a optimiza economisirea de energie, in locul performantei. Explorati alte setari si asigurati-va ca acestea sunt setate exact dupa nevoile voastre.

57. Salvati fisiere crash dump

   Windows 7 nu va crea fisiere in timpul accidentelor de tip memory.dmp daca aveti mai putin de 25GB spatiu liber pe hard disk, acest lucru fiind enervant daca ati instalat instrumentele de depanare Windows si doriti sa diagnosticati accidentele PC-ului vostru. Puteti dezactiva aceasta caracteristica navigand in REGEDIT la HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\CrashControl, creati un „value” DWORD numit AlwaysKeepMemoryDump, setati-l la 1, si fisierele dump vor fi intotdeauna salvate.

58.Protejati-va datele

   Daca aveti fisiere confidentiale intr-un anume folder sau doua, si a-ti dori sa le tineti departe de utilizatorii altei retele, faceti clic dreapta pe folder, selectati Share With> Nobody, si vor deveni private.

59. Reorganizati bara de activitati

   In Windows 7 butoanele de pe bara de activitati sunt mobile – nu ezitati sa trageti si plasati si astfel sa le reorganizati pentru a se potrivi nevoilor dumneavoastra. Si amintiti-va ca fiecare buton poate fi lansat folsind tasta Windows impreuna cu tasta 1 pentru a activa primul buton, tasta 2 pentru a activa al doilea buton si asa mai departe, de la 0 pana la zece.

60. Reparati-va PC-ul

   Daca Windows 7 nu va porni, este posibil sa nu aveti nevoie de un disc de instalare sau un disc de reparare, din moment ce mediul de reparatie este de acum instalat pe hard disk. Apasati tasta [F8] atunci cand porniti PC-ul, si alegeti optiunea „Repair Your Computer” pentru a vedea o gama completa de instrumente de recuperare ale Windows 7.

HED

hedmasster: Web developer , Web designer , Games reviewer . Pasionat de IT & Gaming , owner www.blasterzone.ro & www.graphicpedia.ro. Dacă aveţi nelămuriri în privinţa unor articole/tutoriale puteţi lăsa un comentariu şi în cel mai scurt timp vă voi răspunde.

Poate te interesează şi

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.