Cablurile USB si conectori

HED
02 ianuarie 2012

Conectarea unui dispozitiv USB la un calculator este foarte simpla – gasiti conectorul USB pe partea din spate a carcasei computerului si conectati cablul USB in el.

Daca este un dispozitiv nou, sistemul de operare il auto-detecteaza si solicita un disc cu drivere. In cazul în care dispozitivul a fost deja instalat, computerul il activeaza si incepe sa-l foloseasca. Dispozitivele USB pot fi conectate si deconectate in orice moment.


Multe dispozitive USB vin cu propriile cabluri integrate, iar cablul are o conexiune “A” pe el. Daca nu, dispozitivul are un socket pe el, care accepta un dispozitiv conector USB de tip “B”.

Standardul USB foloseste concetori “A” si “B” pentru a evita confuzia:

 • conectorii “A” sunt “upstream” fata de computer;
 • conectorii “B” sunt “downstream” si se conecteaza la dispozitive individuale.
 • Prin folosirea de conectori “upstream” si “downstream”, este imposibil sa le confundati vreodata – daca conectati orice cablu USB cu conector “B” intr-un dispozitiv, stiti ca va functiona. In mod similar, puteti conecta orice cablu cu conector “A” in orice socket “A” si stiti ca va functiona.

  About - hedmasster: Web developer , Web designer , Games reviewer . Pasionat de IT & Gaming , owner www.blasterzone.ro & www.graphicpedia.ro. Dacă aveţi nelămuriri în privinţa unor articole/tutoriale puteţi lăsa un comentariu şi în cel mai scurt timp vă voi răspunde.

  Displaying 3 Comments
  Spune-ti parerea

  1. Porturile USB spune:

   […] Cablurile USB si conectori […]

  2. […] Cablurile USB si conectori […]

  3. […] etichetare si reasamblare a pachetelor au condus la conexiuni serial mult mai rapide, cum ar fi USB 2.0 si FireWire.    PCI Express este o conexiune serial care functioneaza mai mult […]

  Lasa un comentariu

  XHTML: Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>