Cablurile USB si conectori
Conectarea unui dispozitiv USB la un calculator este foarte simpla – gasiti conectorul USB pe partea din spate a carcasei computerului si conectati cablul USB in el.
Daca este un dispozitiv nou, sistemul de operare il auto-detecteaza si solicita un disc cu drivere. In cazul în care dispozitivul a fost deja instalat, computerul il activeaza si incepe sa-l foloseasca. Dispozitivele USB pot fi conectate si deconectate in orice moment.
Multe dispozitive USB vin cu propriile cabluri integrate, iar cablul are o conexiune „A” pe el. Daca nu, dispozitivul are un socket pe el, care accepta un dispozitiv conector USB de tip „B”.
Standardul USB foloseste concetori „A” si „B” pentru a evita confuzia:
Prin folosirea de conectori „upstream” si „downstream”, este imposibil sa le confundati vreodata – daca conectati orice cablu USB cu conector „B” intr-un dispozitiv, stiti ca va functiona. In mod similar, puteti conecta orice cablu cu conector „A” in orice socket „A” si stiti ca va functiona.
3 Comments
[…] Cablurile USB si conectori […]
[…] Cablurile USB si conectori […]
[…] etichetare si reasamblare a pachetelor au condus la conexiuni serial mult mai rapide, cum ar fi USB 2.0 si FireWire. PCI Express este o conexiune serial care functioneaza mai mult […]