Cablurile USB si conectori

 Cablurile USB si conectori

Conectarea unui dispozitiv USB la un calculator este foarte simpla – gasiti conectorul USB pe partea din spate a carcasei computerului si conectati cablul USB in el.

Daca este un dispozitiv nou, sistemul de operare il auto-detecteaza si solicita un disc cu drivere. In cazul în care dispozitivul a fost deja instalat, computerul il activeaza si incepe sa-l foloseasca. Dispozitivele USB pot fi conectate si deconectate in orice moment.


Multe dispozitive USB vin cu propriile cabluri integrate, iar cablul are o conexiune „A” pe el. Daca nu, dispozitivul are un socket pe el, care accepta un dispozitiv conector USB de tip „B”.

Standardul USB foloseste concetori „A” si „B” pentru a evita confuzia:

  • conectorii „A” sunt „upstream” fata de computer;
  • conectorii „B” sunt „downstream” si se conecteaza la dispozitive individuale.
  • Prin folosirea de conectori „upstream” si „downstream”, este imposibil sa le confundati vreodata – daca conectati orice cablu USB cu conector „B” intr-un dispozitiv, stiti ca va functiona. In mod similar, puteti conecta orice cablu cu conector „A” in orice socket „A” si stiti ca va functiona.

    HED

    hedmasster: Web developer , Web designer , Games reviewer . Pasionat de IT & Gaming , owner www.blasterzone.ro & www.graphicpedia.ro. Dacă aveţi nelămuriri în privinţa unor articole/tutoriale puteţi lăsa un comentariu şi în cel mai scurt timp vă voi răspunde.

    Poate te interesează şi

    3 Comments

    • […] Cablurile USB si conectori […]

    • […] Cablurile USB si conectori […]

    • […] etichetare si reasamblare a pachetelor au condus la conexiuni serial mult mai rapide, cum ar fi USB 2.0 si FireWire.    PCI Express este o conexiune serial care functioneaza mai mult […]

    Leave a Reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.