Cablurile USB si conectori

 Cablurile USB si conectori

Conectarea unui dispozitiv USB la un calculator este foarte simpla – gasiti conectorul USB pe partea din spate a carcasei computerului si conectati cablul USB in el.

Daca este un dispozitiv nou, sistemul de operare il auto-detecteaza si solicita un disc cu drivere. In cazul în care dispozitivul a fost deja instalat, computerul il activeaza si incepe sa-l foloseasca. Dispozitivele USB pot fi conectate si deconectate in orice moment.


Multe dispozitive USB vin cu propriile cabluri integrate, iar cablul are o conexiune „A” pe el. Daca nu, dispozitivul are un socket pe el, care accepta un dispozitiv conector USB de tip „B”.

Standardul USB foloseste concetori „A” si „B” pentru a evita confuzia:

 • conectorii „A” sunt „upstream” fata de computer;
 • conectorii „B” sunt „downstream” si se conecteaza la dispozitive individuale.
 • Prin folosirea de conectori „upstream” si „downstream”, este imposibil sa le confundati vreodata – daca conectati orice cablu USB cu conector „B” intr-un dispozitiv, stiti ca va functiona. In mod similar, puteti conecta orice cablu cu conector „A” in orice socket „A” si stiti ca va functiona.

  HED

  Sunt pasionat de lumea gaming-ului și IT-ului încă de când eram mic. Pe blogul meu, găsiți știri despre jocuri, informații relevante din domeniul jocurilor video, tutoriale utile și știri din industria IT. Dacă aveți întrebări sau neclarități cu privire la articolele sau tutorialele mele, nu ezitați să lăsați un comentariu și voi răspunde în cel mai scurt timp posibil.

  Poate te interesează şi

  3 Comments

  • […] Cablurile USB si conectori […]

  • […] Cablurile USB si conectori […]

  • […] etichetare si reasamblare a pachetelor au condus la conexiuni serial mult mai rapide, cum ar fi USB 2.0 si FireWire.    PCI Express este o conexiune serial care functioneaza mai mult […]

  Leave a Reply

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.