Facebook isi va construi un oras in apropiere de Cercul Polar

 Facebook isi va construi un oras in apropiere de Cercul Polar

   Cea mai populară reţea socială din lume, Facebook, se pregăteşte să-şi mute serverele într-un nou sediu care va fi ridicat în nordul Suediei, la 100 de kilometri de Cercul Polar.
   Compania deţinută de Mark Zuckerberg are de gând să construiască mai multe hale, pe o suprafaţă egală cu cea a 11 terenuri de fotbal, construcţie care va costa câteva milioane de euro. Mai mult, aşezarea va consuma electricitate cât o localitate de 50.000 de locuitori.
   Facebook are în acest moment mai multe sedii, în California, Virginia, Oregon şi Carolina de Nord, dar recentele probleme întâmpinate de BlackBerry i-au pus pe gânduri pe cei din conducerea reţelei sociale. Gigantul american doreşte să se mute la Cercul Polar pentru ca serverele să nu se supraîncălzească. „Climatul le va permite să folosească doar aer pentru a răci serverele”, a spus Mats Engman, directorul executiv de la Aurorum Science Park, companie care vrea să atragă la Pol giganţii din IT.
sursa:adevarul.ro

HED

hedmasster: Web developer , Web designer , Games reviewer . Pasionat de IT & Gaming , owner www.blasterzone.ro & www.graphicpedia.ro. Dacă aveţi nelămuriri în privinţa unor articole/tutoriale puteţi lăsa un comentariu şi în cel mai scurt timp vă voi răspunde.

Poate te interesează şi

1 Comment

  • […] fost vândute clientilor, dar cu siguranta nu am vazut unul în lumea reala.    Daca Facebook dezvolta într-adevar Buffy, sau oricum se va numi în cele din urma telefonul Facebook, este […]

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.