Placa pentru slot PCI Express care combina SSD si hard disk drive

 Placa pentru slot PCI Express care combina SSD si hard disk drive

Computex 2011: OCZ Revo Drive Hybrid,placa pentru slot PCI Express care combina SSD si hard disk drive

   Cu pretul per gigabyte în continuare prea mare pentru majoritatea oamenilor de care folosesc un SSD ca spatiu primar de stocare pentru PC-ul lor, companiile de tehnologie incearca sa descopere noi modalitati de a combina avantajele performantelor  SSD-urilor cu stocarea masiva a HDD-urilor din ziua de azi. Gigabyte a prezentat doar o placa de baza noua care are un SSD 20GB inglobat în ea, iar acum este OCZ apare cu o combionatie intre hard disk si SSD si care se potriveste pe o placa PCI Express x4.

   Numit OCZ RevoDrive Hybrid, unitatea are avantajul de transfer superioar al PCI Express, cu componenta SSD care apare cu posibilitatea de a servi ca un cache pentru unitatea hard disk. OCZ înca nu a decis daca dispozitivul combo va aparea cu un HDD de 5400 rpm sau 7200 rpm, dar a spus celor de la TechReport ca cel mai probabil va fi disponibil cu HDD-ul de 500GB sau 1TB si 60 GB sau 120 GB SSD.
OCZ nu va folosi noua tehnologie Smart Response caching care apartine celor de la Intel, sustinând ca integrarea software-ului Nvelo Dataplex  va da randament si performanta mai buna pe sistemul de referinta PCMark Vantage. În orice caz, Hybrid RevoDrive va avea uimitoarea viteza de 575Mbps la citire si viteze de 500Mbps la scriere.

   Hybrid RevoDrive va ajunge pe piata în luna iulie cu o configuratie de baza de 60GB SSD si hard disk de 500GB la pretul aproximativ de 350 $.

HED

Sunt pasionat de lumea gaming-ului și IT-ului încă de când eram mic. Pe blogul meu, găsiți știri despre jocuri, informații relevante din domeniul jocurilor video, tutoriale utile și știri din industria IT. Dacă aveți întrebări sau neclarități cu privire la articolele sau tutorialele mele, nu ezitați să lăsați un comentariu și voi răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Poate te interesează şi

1 Comment

  • Si Seagate ce zice despre „noua” tehnologie a lui OCZ?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.