AMD dezvaluie noi detalii privind viitoarele piese Buldozer

 AMD dezvaluie noi detalii privind viitoarele piese Buldozer

La conferinta anuala Hot Chips, AMD a oferit cateva detalii noi cu privire la arhitectura inovatoare Buldozer inainte de aparitia FX Series pentru desktop-uri si pentru procesoare server Opentron .

   In saptama viitoare AMD ar trebui sa inceapa distribuirea de procesoare FX Series, primul procesor bazat pe un nucleu cu totul nou de la introducerea cu Family 10th bine cunoscut sub numele de Barcelona de aproximativ acum 4 ani. La conferinta anuala de materiale semiconductoare Hot Chips , AMD a oferit cateva detalii noi cu privire la arhitectura inavatoare Buldozer despre procesoarele FX Series pentru Desktop si Opentron Series.

   Noul procesor include patru module Buldozer fiecare dintre ele continand cate opt nuclee AMD64, si un controller de memorie integrat. Ce face desingnul Family 15th diferit este ca fiecare modul imparte cateva componente inclusiv partea din fata (conectare si deconectare) , unitate prefetch de date , si 2Mb de memorie cache L2. AMD`s Sean White a spus ca unitatile impartine au facut posibila punerea mai multor nuclee pe un spatiu mai mic pentru a creste puterea.”Esenta a ceea ce AMD incearca sa faca este sa foloseasca spatiul si puterea din nuclee cu eficienta maxima” a spus White

   Buldozer are cateva instructiuni noi, inclusiv unele care sunt in ambele AMD si Intel ( SSE, criptare, si AVX pentru operatiuni floating-point) precum si unele unice pentru AMD care umple unele gauri inclusiv pentru aplicatii HPC FMA4 si XOP pentru numerice, multimedia, si audio/radio. AMD deasemenea a spus ca Buldozer va suporta memoria DDR3 la viteze de DDR3-1866. Acesta inclune noi caracteristici de gestionare a puterii si AMD Turbo care v-a creste temporar performanta pe o singura aplicatie. Procesorul de opt nuclee Buldozer este fabricat de GlobalFoundries pe procesul de 32nm SOI (Silicon-On-Insulator) la fel ca A-APU seria de laptop-uri mainstream, si masoara 315 milimetrii patrati.

   Primul procesor Buldozer este AM3+FX Series (nume de cod Zambezi) pentru desktop-uri cu opt nuclee si doua canale de memoriepentru U-DIMM pana la DDR3-1866. FX Series este proiectat pentru a fi utilizat cu AMD Radeon HD discrete graphics si AMD 9-Series chipsets. Gama de procesoare Family 10th sunt compatibile cu palcile de baza AM3+.

   Buldozer este, de asemenea, conceput pentru a fi utilizat in procesoare din serverele noi, la care ar trebui sa inceapa transportul in luna Septembrie. Procesorul low-end server, Valencia, este proiectat pentru unu sau doua socket-server folosind extensia C32 placa de baza (Opentron 4000 Series), cu o actualizare de bios. Acesta are opt nuclee si doau canale de memorie care accepta U-DIMM, R-DIMM sau LR-DIMM pana la DDR3-1600. Partea de sus Interlagos este rpoiectat pentru unu doaua sau patru socket-uri folosind extensia G34 (Opentron 6000 Series) socket, de asemenea cu o actualizare de BIOS. Interlagos are doua spatii separate, cu un total de 16 nuclee intrun singur multi-cip. Sistemul de operare deve Interlagos ca un singur procesor cu 16 nuclee si 16Mb de memorie cache L3. Interlagos are 4 canale de memorie suportand U-DIMM, R-DIMM sau LR-DIMM pana la DDR3-1600.

HED

Sunt pasionat de lumea gaming-ului și IT-ului încă de când eram mic. Pe blogul meu, găsiți știri despre jocuri, informații relevante din domeniul jocurilor video, tutoriale utile și știri din industria IT. Dacă aveți întrebări sau neclarități cu privire la articolele sau tutorialele mele, nu ezitați să lăsați un comentariu și voi răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.