Latitude XT3 upgrade

 Latitude XT3 upgrade

Combinatia laptop-tableta upgradata de Dell prin versiunea Latitude XT3,pretul de la 1957$

   Inainte de iPad,erau tabletele-laptop cu sistem de operare Windows si care dispuneau de display mobil cu control tactil incorporat.Erau folosite ca si computere pentru elevii specializati in matematica,inginerie si oricare alta disciplina care necesita diagrame si formule, dar practic ele au disparut acum de pe piata fiind inlocuite de mult cunoscutele iOS si tabletele Android. Dell inca mai vede deschisa aceasta piata a tabletelor-PC,aceasta lansand versiunea Latitude XT3 cu un display touchscreen de 13.3 inch,cu o balama bi-directionala si ceva ce trebuia precizat si anume cu un procesor Intel Core i din seria Sandy Bridge.
   Decat de creeze o tableta cu o baza de laptop care se vand separat cum ar fi Asus Transformer,Dell XT3 este un adevarat laptop cu o tableta incorporata.Dar avantajul de a avea doua dispozitive intr-unul este putin cam scump pentru un model de baza la pretul de 1957$, care ruleaza pe un procesor Intel Core i3(2310M la 2.1GHz). Transformer impreuna cu baza laptopului este doar 550$, in timp ce un Dell Vostro 3350 de 13.3 inch cu un procesor similar are pretul incepand de la 519$. Deci de ce ar plati clientii atat de mult pentru un laptop-tableta,cand ar putea sa-si achzitioneze o tableta care se transforma intr-un laptop impreuna cu accesoriile?
   Doar o privire trebuie sa aruncam peste specificatiile lui XT3 si ne dam seama ca acest dispozitiv este primodial un adevarat laptop si ar fi incorect sa-l comparam cu o tableta.In primul rand,cum am mai spus si mai sus acesta dispune de un multcunoscutul procesor Intel Core i3(2310M),avand ca sistem de operare Windows 7 Professional pe 64-bits.Displayul HD (1366×768) de 13.3 inch cu camera si microfon incorporat dispune de touchscreen care poate fi controlat cu 4 degete si bineinteles un stilou pentru touchscreen. Acest laptop dispune de 2 GB SDRAM DDR3-1333MHz,dispusi in 2 placute. Memoria HDD-ului nu impresioneaza avand o capacitate de 250GB,5400rpm(este disponibil si cu SSD,ca si HDD secundar).Unitatea optica este una externa de 8X DVD cu Cyberlink Power DVD. Bateria este una cu 6 celule. Conectivitatea la internet se face printr-o placa de retea Intel Centrino Advanced-N 6205 802.11a/b/g/n Half Mini Card. Laptopul dispune si de diferite porturi cum ar fi:conector Network(RJ-45);3 porturi USB 2.0(unul dintre ele este USB/eSATA);un jack headphone/Microphone;un bus pentru transfer de date la viteze mari IEEE 1394;cititor de carduri;34 mm ExpressCard;Docking Connector;VGA;HDMI;SmartCard Reader si Fingerprint Reader.
   Dell isi pariaza caracterisicile si puterea computerului pentru utilizatorii care lucreaza in special in afara unui birou(de exemplu pentru arhitectii care verifica un loc de contructii).Pentru utilizatorii din domeniul afacerilor care au nevoie de precizie si putere de calcul în activitatea lor, un dispozitiv care poate face fisiere grafice mari cum ar fi un X-ray sau AutoCAD ar putea face pe XT3 sa-si merite banii. Pentru consumatorul mediu vizionarea clipurilor YouTube pe un dispozitiv mobil, un Asus Transformer ar fi cel mai potrivit. Pentru acei profesionisti care ar putea beneficia de proiectul tableta-PC. Este acesta un dispozitiv care vi s-ar potrivi?

HED

Sunt pasionat de lumea gaming-ului și IT-ului încă de când eram mic. Pe blogul meu, găsiți știri despre jocuri, informații relevante din domeniul jocurilor video, tutoriale utile și știri din industria IT. Dacă aveți întrebări sau neclarități cu privire la articolele sau tutorialele mele, nu ezitați să lăsați un comentariu și voi răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.