Intel prezinta tehnologia cu „Could-In-A-Box”

 Intel prezinta tehnologia cu „Could-In-A-Box”

   Considerata ca „cel mai mic datacenter din lume” tehnologia cloud a celor de la Intel este practic alcatuita din doua servere 1U intr-un pachet care incape într-un geamantan rulant comun. Proiectat pentru a arata ca Intel alimenteaza cloud-ul cu procesoare Xeon,demonstratia de tehnologie este menita sa sublinieze eforturile Intel de a transforma viziunea Cloud 2015 in realitate.
   Serverele sunt utilizate pentru a demonstra o varietate de tehnologii Intel, începând cu cele mai recente progrese din familia de procesoare Xeon, inclusiv suportul pentru criptare hardware si Intel Trusted Execution (tehnologia Executare cu Incerede) care se axeaza pe securitatea la nivel de hypervisor si mai jos. Întrucât este vorba despre demonstraatia de tehnologii cloud, tehnologia Intel hardware „Virtualization Technology” este, de asemenea, puternic recomandata.
   Mai multe cutii în demonstrator înseamna ca ele pot demonstra inteligenta Power Node Manager, care permite administratorilor sa stabileasca bugetele de alimentare pentru dispozitivele gestionate. Dincolo de nivel hardware, Intel single-sign pe tehnologiile software, Expressway 360 Access si Serviciul Gateway Expressway sunt o parte din capacitatile de baza demonstrative.
   Acest lucru este în mod clar conceput ca un instrument tehnologic portabil demonstrativ si nu se pare ca Intel este în cautarea de a vinde în mod activ acest dispozitiv pentru clientii lor in acest moment. Dar exista cu siguranta o piata pentru acest Cloud-In-A-Box, sau cel putin o versiune comerciala, cu „clopote si fluierele” suplimentare pentru organizatiile care trebuie sa fie în masura sa ofere servicii securizate în locatiile de la distanta, vânzatorii care fac demonstratii la fata locului produselelor lor si pentru cloud privat,chiar si pentru departamentele IT care doresc sa dezvolte practici operationale într-o retea de testare.
   Pachetul de hardware se potriveste foarte bine în conceptul unui mediu de calcul distribuit cu micro-centre de date raspândite pe întreg teritoriul dintr-o zona geografica, care sunt toate componente ale unui mai mare efort de calcul virtual.Este un mic dispozitiv interesant si poate avea mai mult potential decât ca o demonstratie de tehnologie.

HED

Sunt pasionat de lumea gaming-ului și IT-ului încă de când eram mic. Pe blogul meu, găsiți știri despre jocuri, informații relevante din domeniul jocurilor video, tutoriale utile și știri din industria IT. Dacă aveți întrebări sau neclarități cu privire la articolele sau tutorialele mele, nu ezitați să lăsați un comentariu și voi răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Poate te interesează şi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.